Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dost naivní. Autorka asi moc muslimů a muslimek nepoznala. Jsou země, kde muslimka by bez doprovodu muže vyjít nesměla, jsou jiné, kde chodí normálně oblečené a ani nepoznáte, že je to muslimka. A je rozdíl, jestli žije jako negramotná někde v chýši, nebo vystudovala univerzitu a je třeba lékařkou. Ostatně Kábul byl před sovětskou invazí docela moderní město s univerzitami, kde se vzdělávaly ženy, zatímco na venkově panoval středověk. A pak přišel Taliban...

Před několika lety jsem měl v týmu SW testerů muslimku, která dodělávala doktorát na ČVUT. Milá hezká slečna, její rodiče tu vystudovali, utekli před Sadámem, dost jsme se otevřeně bavili o všem možném. Tak se prosím hloupě neptejte, až ji třeba uvidíte samotnou na Václaváku nebo v Podolí v bazénu v plavkách:-)

Já nejsem příznivcem toho, přijmout sem houfně lidi, kteří nemají šanci se tu přizpůsobit, vytvoří gheta a z jejich dětí se stanou rebelové, protože je společnost odmítne a oni si vybijí zlost na ulicích. Ale jak vidíte, to neplatí obecně, jsou zde muslimové, o kterých ani nevíte, zapojili se tu do společnosti a jsou nám přínosem.

2 0
možnosti
HK

Žena, která konvertuje k islámu je jako kuře, které konvertuje ke KFC.

10 0
možnosti
OB

Za tu krásnou otázku, jestli těm ženám jejich náboženství dovoluje samotným mluvit s cizími lidmi děkuji. Je to takové roztomilé, neználkovské, bojácné, hloupé, to vše krásně skloubeno způsobem, který až inklinuje k naivnímu umění.

6 14
možnosti
AT

Až ty šeherezády budou mít cenu dobytka, bičovány, kamenovány, pak si možná uvědomí šlápnutí vedle...

25 0
možnosti
TH

Zdvořile vás vyzývám k tomu, abyste se o islámu více vzdělala. Obohatí vás to a ledacos pochopíte. Děkuji.

4 39
možnosti
JFB

Právě že ví. Jnak jak to u ns probíhá jsou důležité svědectví těch, kteří naštěstí utekly z toho pekla. Napřed všechno happy, jen barevné šátky, pak aby povýšila v hierarchii, džiháb, pokud možno černý, pak nikáb a klidně i burku. 

Samozřejmě zákaz hudby, i pro děti apod. 

A když ne, tak to "sestry ve víře" prásknou manželovi, a svým mužům, a dostanou vynadáno, hlavně manžel, v mešitě před ostatními.

1 1
možnosti
JK

Moc tolerantní asi nebudete. Jednak je u nás ústavně zaručena svoboda vyznání. Ty ženy se mohou hlásit ke komu chtějí, je to jejich věc a jejich základní lidské právo. Druhak vás překvapuje, že tyto dámy nejsou v doprovodu mužů, jak "by dle koránu" měly být. Jak si to vysvětlujete? Tu drzost ukazovat se na veřejnosti? ;-DP.S.: pro ty, co mě ihned začnou napadat - ne, opravdu nejsem příznivcem ani sympatizantem islámu. Freedom!R^

10 31
možnosti
MV

Svoboda islámistů končí tam, kde začíná moje. Nerespektování tohoto pravidla vede k blogům, jako je tento.

Až začnou islamisté toto pravidlo respektovat, blogy, jako například tento, se objevovat přestanou.

Příčina a důsledek.

48 3
možnosti
PS

Pani blogerko, vyjadrujete se k necemu, cemu nerozumite. Priblizne 23 procent obyvatel sveta jsou mohamedani. Mezi nimi jsou podobne rozdily jako mezi krestamy. Kdyz to prezenu, je to jako by jste si udelala obrazek o Evropanech na zaklade pozorovani  amišu.  Vy jste si jako charakteristicky vzorek vybrala podobnou skupinu - wahabisty a podle nich hodnotite vsechny musulmany. Ale tak to neni. Za svuj zivod jsem pracovne se seznamil se stovkami muslimu a muslimek, pritom u nich bylo bezne normalne ze se zeny normalne svobodne pohybovaly, konverzovaly s kym chtely, chodily do prace, ridily auto atd.  Mozna by to chtelo vice cestovat, bavit se s ruznymi lidmi, poznavat svet a necerpat informace skrze televizni obrazovky.

14 30
možnosti
Foto

Spíše je mi těch dívek líto, protože si neuvědomují celou šíři svého rozhodnutí. Pozdě potom bycha honit. Anebo právo šaría je jim ukradené.

R^

25 2
možnosti
MV

Otázkou není, jestli ty dívky kašlou na právo šaría.

Otázkou je, co bude, až si právo šaría vzpomene na ně.

19 0
možnosti
JD

No do Seherezad to ma fost daleko.

Ale je pravda ze na tomto blogovem prostoru se prezentuji daleko vetsi Šered_zády.....

3 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1260x
Starobní důchodkyně z malého města v Čechách.

Seznam rubrik